Als er een universele taal is dan is dat muziek. Dat kun je overal doen, met jong en oud. Onderweg willen we veel muziek blijven maken. Simpelweg omdat we anders doodongelukkig worden (Jenneke) en gewoon omdat het leuk is (Bart).
Het is voor ons dé manier om contact te maken met de lokale bevolking. Om op die manier andere muzikanten en kunstenaars te ontmoeten en kennis te maken met verschillende muziekstijlen en culturen.

Hoe we dat voor ons zien?

Op Straat

Een lijst popliedjes, een gitaar, een cajon en spelen maar. We zijn benieuwd hoe het is om straatmuzikant te zijn. Het zou leuk zijn als we er iets mee kunnen bijverdienen om ’s avonds de boodschappen te kunnen doen. En nog leuker als we hierdoor plaatselijke muzikanten leren kennen en samen kunnen spelen!

In de Kroeg

Of lopen we langs een gezellige kroeg of café en zien  een oude piano staan. Wellicht krijgen we de barman zover dat we een uurtje mogen spelen in ruil voor een bord pasta en een glas wijn.

Zou kunnen toch?

Kroeg

In oude Kerkjes

Maar in de kroeg praten mensen door de muziek heen, dat hoort. En op straat lopen mensen gewoon door. Er moet toch een plek zijn waar je als klassiek pianist je lievelingsstukken kan spelen voor een klein publiek? Een plek waar het even stil is?
In kerkjes zoeken we de koster op en wie weet kunnen we op een zonnige zaterdagmiddag een piano- of orgelconcertje organiseren.

Op School

Hier in Nederland voelen we hoe blij kinderen worden van muziek en dat gunnen we ieder kind.
We gaan onderweg op zoek naar scholen die ons kunnen gebruiken. We kunnen liedjes zingen, dansen, instrumenten maken met het daar aanwezige materiaal en nog veel meer. Van andere zeilers horen we dat dit makkelijk gaat, kinderen krijgen veel liever aandacht dan cadeautjes.

In de Kerk

Het was avond geweest en morgen geweest; de zevende dag. Zondag!
We gaan op zoek naar onze mede-christenen, in wat voor kerk dan ook, om samen bekende christelijke liederen in verschillende talen zingen. Bijvoorbeeld Oceans van Hillsong.
Wellicht kunnen we wat voor hen betekenen: meespelen in de band, de organist pianoles geven of met een koortje iets instuderen voor de zondag daarop.