Voordat we onszelf voorstellen eerst even de vraag:

Waarom gaan we dit doen?

Loslaten Het lijkt ons goed om één keer in ons leven afstand te doen van alle spullen die we hebben verzameld. En ook om onze zekerheden zoals werk, inkomen en een huis achter ons te laten. Wat doet het met ons als dat er niet meer is?
Wij beschouwen ons meer en meer als gast in de natuur. Op zee zal dat besef nog sterker zijn. We kijken er ook naar uit om te gast te zijn in verschillende culturen en afhankelijk te zijn van de gastvrijheid van anderen. Een gast gedraagt zich anders dan een eigenaar. Misschien maakt het ons milder. Te gast zijn
Buiten spelen Eerlijk gezegd hebben we ook gewoon zin in avontuur. In een huis wonen is fijn en we hebben leuk werk, maar dat hebben we nu een jaar of zeven gedaan. Tijd voor wat anders. Soms kan het leven zo comfortabel zijn dat je niet meer voelt dat je leeft. In de natuur is dat gevoel er wel. De zomer komt er weer aan. Wij gaan even buiten spelen!

BART

BartEen slagwerker noemt zich musicus, een drummer muzikant. Ik ben een muzikant. Daar hoef je niet persee conservatorium voor te hebben, maar ik heb het voor de zekerheid wel gedaan. Een fantastische tijd. Maar wat doet een muzikant in het dagelijks leven?

Racefietsen, mountainbiken, tuinieren, het bos in, schaatsen als het vriest, kanovaren als de IJssel is overstroomd en sinds drie jaar een nieuwe bezigheid; zeilen. Ik doe ook vrijwilligerswerk op de zorgboerderij, als fietsenmaker. Het is heerlijk om één dag in de week totaal iets anders te doen dan waar je voor geleerd hebt.

Betaald werk doe ik in de muziek. Vooral als drumdocent, bandcoach, dirigent en workshopleider.

Eén baantje is bijzonder. Bandcoach bij de Joseph Wresinski Cultuur stichting. Deze groep mensen kun je het beste omschrijven als ‘de onderkant van de samenleving’. We maken muziek en theater. Voor mij is het erg waardevol om te werken met mensen die ik in mijn eigen sociale kring niet snel tegenkom.

Maar ik werk nooit teveel. Al vrij snel kwam ik erachter dat werken een hele hoop vrije tijd kost, dat kan niet de bedoeling zijn. Daarom nam ik in 2016 een sabbatical. Nog meer tijd voor andere dingen. Heel soms verveelde ik me. Maar volgens Hans Sibbel is dat niet erg. Het is een truc van de natuur om nieuwe ideeën te laren rijpen. Dat die nieuwe ideeën inmiddels tot bloei komen had u vast al door.

JENNEKE

Na een paar jaar heerlijk muziek maken en lesgeven heb ik zin in een nieuwe stap.

Ik voel me enorm gezegend met mijn sociale leven, mijn werkplekken, ons geweldige huurhuis en onze lelijke eend.

Maar daarnaast ben ik ook nieuwsgierig naar hoe het zou voelen als dat allemaal weg zou vallen. Geen vaste woonplaats, weinig verantwoordelijkheden, geen van uur tot uur geplande agenda en ‘trein-haal-stress’. Wat blijft er dan van je over?

Ik geef ruiterlijk toe erg gehecht te zijn aan bevestiging in het leven dat ik nu leef: bevestiging van lieve kinderen in mijn muzieklessen, bevestiging van mensen die naar mijn orgel- en pianomuziek luisteren en nog veel meer..

Wat doet het met je als je opeens op een ankerplek ligt met je boot en het leven op de wal gewoon doorgaat? Je bent alleen met het water en de natuur. Ben je dan nog steeds blij met wie je bent? gewoon omdat je er bent? gewoon omdat het Goed is zo?

Naast een stuk persoonlijke ontwikkeling heb ik ook zin in al die andere dingen buiten mezelf: avontuur op het water, nieuwe culturen, leuke muzikanten, supermooie dieren en landschappen.