De zon gaat bijna onder, de rust is weer gekeerd, we zijn weer met z’n tweeën.
De boot ligt bij de Isle of Wight. Bij Chichester om precies te zijn. Een eindje de rivier op liggen we voor anker. Eindelijk weer voor anker, met alle rust en stilte die daar bij hoort.

Vrijdag ochtend kwamen we hier, na twee dagen hard werken vanaf Dover. Met hard werken bedoelen we tegen de wind in varen. Stoempen tegen de golven, elke zes uur de stroom tegen zodat je niet opschiet en met windkracht 6 de nacht in.
Toen we er even doorheen zaten kwamen er tien dolfijnen op bezoek. Een magisch moment. Ik had ze pas bij de Golf van Biskaje verwacht. Ze zwommen naast en onder de boot en sprongen uit het water zoals dolfijnen horen te doen. Toen we overstag moesten gingen ze mee. Gezelschapsdieren.

De afgelopen dagen logeerden we bij Freddy&Maaike, familie in Reading. Heerlijk om weer even samen het leven te delen en tot ’s avonds laat bij een vuurtje te zitten. Freddy bracht ons vandaag terug naar de boot en vertrok even later weer naar huis. Hiermee laten we het laatste restje familie achter ons. Nu zijn we echt weg…

Zwolle is verleden tijd. Zo voelt het nog niet. Het voelt nog steeds als een fantastische tijd. Dat komt vooral door alle fijne mensen die we er hebben leren kennen. Zij maakten ons leven leuk. Dank iedereen.

Dank Eline voor alle koppen koffie (die ik overigens zelf moest zetten)
Dank Adriaan, de meest flexibele koster die we kennen
Dank Jan-Jaap voor alle kilometers met de racefiets
Henri en Nelleke, voor alle fietsen
Marcel, voor je engelen geduld om mij de autotechniek te leren
Sharon, voor alle kleding
Boukje, voor nog meer kleding
Mark, voor je overheerlijke gehaktballen
Leanne, voor het gebruiken van de vriezer
Astrid, voor de ijsblokjes die elke maandag aan huis werden bezorgd
Jannie, voor het lekkere arretjes cake recept
Floortje Dessing, voor je prachtige programma’s. (’t is jouw schuld)
Robbert, voor alle modderige kilometers mountainbiken door de bossen
Rik

De zon is onder. Jenneke speelt binnen piano. Ik zit buiten in de kuip en eet chocola.
We zijn even weg.